VAALITUKIRYHMÄN VETÄJÄN SANAT

Rauli Hirviniemen vaalitukiryhmän vetäjänä toimii riihimäkeläinen teatterintekijä, 23-vuotias Niina Lahtinen. Seuraavassa tekstissä Niina kertoo omin sanoin, miksi hän pitää tärkeänä "Rallen" valitsemista eduskuntaan.


Mielestäni eduskuntaan pitäisi valita ihmisiä, jotka uskovat muutoksen mahdollisuuteen ja parempaan tulevaisuuteen.
Uskon, että kulttuuriin ja etenkin lasten kulttuuriin sisältyvät parhaat yhteiskunnalliset muutoksen tilaisuudet. Siksi ehkä myös työskentelen kulttuurin parissa. Ohjaan lasten ja nuorten harrastajateatteriryhmiä, teen teatteriesityksiä koko perheelle.
Arvostan myös muissa ihmisissä lasten ja lastenkulttuurin ymmärtämistä, tukemista ja auttamista. Ralle on aina tukenut Riihimäen Nuorisoteatteria ja tehnyt lastenteatteriin erikoistuneen Riihimäen Kesäteatterin eteen aivan järkyttävän paljon pyyteetöntä ilmaistyötä.
Ralle on muutenkin luottotalkoomies. Ei nyt tietenkään mikään orja, mutta aina hän tuntuu auttavan apua tarvitsevia. Ralle on paitsi ahkera myös taitava. Onhan hän muutaman talonkin jo rakentanut, ja parhaillaan rehkii kaiken vapaa-aikansa tyttärensä talotalkoissa. Ja joka syksy on Syrjäkatu viiden pihalla massiivinen klapioperaatio. Veljekset ja yksi appiukko tekevät talven puulämmitystarpeet metsästä raivatuista puista. Se on myös esimerkki Rallen ekologisuudesta. Ja ekologisuus ja vihreät arvot ovat taas merkki siitä optimismista ja uskosta asioiden muuttumiseen. Ehkäpä tulevaisuuteen uskominen tulee myös vahvasta perheestä: Rallella ja Erjalla on kolme lasta ja jo kaksi lastenlastakin. Kun elää tiiviisti mukana kahden naperoikäisen lapsen elämässä, täytyy uskoa vihreisiin ja sosiaalisiin arvoihin. Myös paikallispoliittisella tasolla Ralle on ajanut näitä ekologismuutoksellisoptimistisia asioita: kulttuurikohteiden säilyttämistä, keskustan elävöittämistä, pyöräily- ja kävelyväyliä, puistoja, julkista palvelua. Ja siis todellakin ajanut: aina kun sanomalehdessä kirjoitetaan jotain esim. kaupunginvaltuuston kokouksesta, mainitaan Rallen nimi. Rauli Hirviniemi vastusti sitä ja ehdotti tätä. Rallella on mielipiteitä ja hänen intohimoihinsa kuuluvat kirjallisuus ja historia. (Täytyy tuntea menneisyys jottei tekisi tulevaisuudessa samoja virheitä.)
Kirjallisuudesta tulee taas mieleen Ralle-Pappa, joka lukee Topille ääneen ja osaa käsitellä ainutlaatuisesti lapsia ja lapsenlapsia. Ja vaikkapa miniöitä. Ralle tuntuu ymmärtävän mitä kukakin milloinkin tarvitsee.
Rallen lähipiiristä löytyy siis myös moniin myös sosiaalispoliittisesti tärkeisiin ryhmiin kuuluvia. Vaimo on töissä terveyskeskuksessa, tyttärellä on lapsiperhe ja nuorin poika on juuri aloittanut opiskelut (Teatterikorkeakoulussa). Pojalla on myös pienyritys. Oma äiti sekä appivanhemmat ovat eläkeläisiä. Ralle itse on töissä VR:llä kuten monet muutkin riihimäkeläiset.
Ralle on ollut mukana politiikassa jo kauan ja osaa asiansa. Olen käynyt hänen kanssaan kiivaita, mutta antoisia poliittisia keskusteluja ja suosittelen samaa muillekin. Meille saa lähettää sähköpostia tai tulla tapaamaan tilaisuuksiin. Ralle puhuu ehkä enemmän asiaa, mutta minulta voi saada aika mukavia ruohonjuuritason näkökulmia asioihin. Tervetuloa ottamaan yhteyttä
!

Haluatko kommentoida tai kysyä jotakin, saada tietoa tukiryhmän toiminnasta? Tai liittyä mukaan iloiseen joukkoon? Laita meille postia!

teemat ja teesitValokuviaTyöt ja toimetYhteystietojatukiryhmä